Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Kindberg tillbakavisar kritiken: Håll er till sanning och verklighet!

/

Annons

Östersundarna kan skilja på fakta och politiskt svammel. Jag har inte gått över de regler som Östersundshem eller Östersunds Rådhus har. De uttalanden som Pär Jönsson (M) gjort är helt felaktiga och saknar någon som helst sanningshalt.

Tvärtom så har jag följt de regler och avtal som gäller för mig som vd i Östersundshem. Det är anmärkningsvärt och häpnadsväckande att oppositionsrådet Pär Jönsson uttalar sig om något i denna fråga utan att ha fakta och verklighet klart för sig.

Jag tar gärna emot saklig kritik från Pär Jönsson, men svammel och felaktiga påståenden får stanna hos honom.

Nyhetsartikel: Politikernas angrepp på vd:n: "Kindberg verkar inte tåla saklig kritik" (17 januari)

När såväl Tord Andnor, styrelseordförande i Östersundshem, liksom jag själv, vd i Östersundshem, förklarar hur saker och ting förhåller sig och på nytt försöker tydliggöra fakta, då tycker Bosse Svensson (C) att vi ska lugna ner oss.

Debatt: Bosse Svensson: Lugna ner er och håll er till fakta (17 januari)

Var och en får naturligtvis ta ansvar för sitt agerande, och självklart kan Bosse Svensson fortsätta kräva Tords avgång, men Tord måste också han ha rätt att försvara sig och framförallt agera, när felaktigheter riskerar Östersundshems varumärke och rykte.

Tord Andnor: Styrelsen var helt enig om att direktupphandla attefallshusen (17 januari)

I samtliga beslut som Östersundshem styrelse tagit om attefallshusen, och alla andra beslut, har styrelsen alltid varit enig.

Jag håller dock med Bosse om att vi har ett problem när vi har styrelseledamöter som tror att innebörden av en enig styrelse bara är floskler. Där behöver Östersundshems ordförande se till att de i styrelsen som är osäkra på vilket ansvar och uppdrag man har, på nytt ges nödvändig utbildning för att säkerställa kompetensen.

Styrelsen i Östersundshem är ingen plattform för partipolitik. Ideologiska aspekter på vad kommunen förväntar sig av Östersundshem hör självklart hemma i beslut om ägardirektiv.

Östersundshem är ett mycket välskött bolag med bra avkastning som hela tiden ökar, goda vinster och resultat. Jag har väldigt duktiga medarbetare som arbetat oproportionerligt hårt för att vi ska vara den tillväxtmotor vi nu är i Östersunds kommun. Vi bygger cirka 300 lägenheter per år och kommer att fortsätta med det.

Både Pär Jönsson och Bosse Svensson är bra personer, i denna fråga vore det dock bra om de någon gång förhöll sig till fakta och korrekta sakskäl.

Vad gäller Bosses sidouppdrag inom dambasketen, så hoppas jag verkligen att klubben blir framgångsrik såväl ekonomiskt som sportsligt.

Vad gäller mina sidouppdrag så har jag väldigt få och de minskar hela tiden. Vad herrarna Jönsson och Svensson har för uppdrag vet jag inte, men det är säkert jättemånga eftersom de inte har tid att kolla upp fakta och sakargument.

Lämna tro och tyckande och förhåll er till sanning och verklighet.

Daniel Kindberg

vd Östersundshem

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons