Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DEBATT: Lägre trösklar i besöksnäringen ger fler jobb till unga och utlandsfödda

/

Annons

En dryg tredjedel av alla som arbetar i besöksnäringen är utlandsfödda och nästan en tredjedel är unga.

I Östersund sysselsätter hotellen och restaurangerna drygt 1 000 personer, i hela Jämtlands län nästan 2 300. Vår näring är viktig för såväl Jämtlands som Sveriges ekonomi.

Men med lägre tillväxt, där besöksnäringen redan har låga marginaler och har drabbats av flera kostnadsökningar krävs att löneökningarna fördelas på ett ansvarsfullt sätt.

Avtalsrörelsen ställer höga krav på arbetsmarknadens parter. Vi står inför stora samhällsutmaningar där parterna har ett ansvar att bidra till en långsiktig och hållbar utveckling på svensk arbetsmarknad och i samhället i stort.

Besöksnäringen har länge tagit ett stort samhällsansvar, där vi inte minst bidrar med jobb med låga trösklar.

Vi skapar jobb för många människor som saknar erfarenhet eller som av andra skäl står långt ifrån arbetsmarknaden. Genom oss får de det första jobbet och en fot in på arbetsmarknaden.

En femtedel av alla nya jobb skapas i besöksnäringen. Om vi ska kunna fortsätta vara den jobb- och integrationsmotor som vi är och vill vara krävs bland annat att lönebildningen stöttar detta.

Lönebildningen måste säkerställa att de låga trösklarna finns kvar, för att underlätta möjligheter att anställa.

Under 2000-talet har ingångslönerna i besöksnäringen ökat med 80 procent. Det är betydligt mer än ökningen av genomsnittslönerna.

Det har gjort att skillnaden i lön mellan dem som har erfarenhet och dem som aldrig tidigare har jobbat är för liten. Det är orättvist och det får erfarna medarbetare att vilja lämna näringen.

För att kunna rekrytera och behålla kompetenta medarbetare behöver vi i större utsträckning kunna belöna erfarenhet och kompetens. Därför måste vi ha ett löneavtal som ger större möjligheter till individuell lönesättning, det vill säga att varje medarbetare får en lön som speglar hens kunskap, engagemang och resultat.

I februari inleder Visita avtalsrörelsen för 2017. Vi hoppas att årets förhandlingar blir konstruktiva och att även facket förstår besöksnäringens behov och utmaningar.

Målet är att vi ska kunna behålla engagerade och kunniga medarbetare och anställa fler. Det är bra, inte minst för Jämtlands ekonomi.

Katarina Magnusson

vd och ägare för Tages Restaurang & Kök, Edenbos Konditori & Butik, vice ordförande i Visita Norrland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons