Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: M och S: Vi stöder dem som vill investera i regionen

Annons

Interna och externa investerare satsar på Jämtland Härjedalen. För varje hundring som satsas har någon motfinansierat detta med över det dubbla.

Region JH har under 2016 beslutat om nästan 80 miljoner kronor i företagsstöd. Dessa 80 miljoner utgör 28 procent av investeringarnas storlek, vilket innebär att de totala investeringarna har uppgått till 289 miljoner kronor.

De företag som erhållit stöd har därmed själva finansierat dryga 200 miljoner kronor av investeringens storlek.

Av de beslutade företagsstöden om 80 miljoner kronor gick 65 procent av stödsumman (51,8 miljoner) till turismrelaterade investeringar.

De senaste åren har turismen ökat, vilket givetvis är mycket positivt för en region i inlandet. Vi fortsätter nu att satsa för att ytterligare kunna möta efterfrågan, men också för att jobba med högre kvalitet.

Här kan alla bidra, inte minst med bemötande och värdskapsutveckling. Region JH har inom den egna organisationen tagit fasta på detta, och alla medarbetare samt politiker genomgår en certifierad utbildning i bemötandefrågor.

Turismen är en av de viktigaste branscherna i länet och genererar årligen en omsättning på 4,65 miljarder kronor. Utvecklingen av turismen i vår region genererar motsvarande omkring 6 700 årsarbeten.

Vi i den politiska majoriteten antar utmaningen att fortsätta bidra med att vara en samlande kraft. Vi har för avsikt att jobba hårt för att få fram handlingsplaner för ökad skattekraft, för att då främst säkerställa kompetensförsörjningen i våra företag.

Vi ser den som den mest prioriterade insatsen tillsammans med stöd till företag som vill investera i vår region.

Susanné Wallner (M)

regionråd

Robert Uitto (S)

regionråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons