Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Om inte Annersia, var tycker då Pär Jönsson (M) att vi ska bygga?

/

Annons

Pär Jönsson har alltsedan planarbetet för en ny stadsdel startade varit Moderaternas ledamot i den ledningsgrupp som kommunstyrelsen valt. Men istället för att delta i gruppens möten och diskussioner om planförslaget så väljer Pär att skriva en debattartikel.

Debatt: M säger nej till ny stadsdel på Annersia (30 december)

Vi förtroendevalda som deltog i de olika öppna medborgarmötena runt om i kommunen inför beslutet om översiktsplan för Östersund, tog till oss medborgarnas starka önskan om att vi inte ska bygga på jordbruksmark.

Medborgare på Annersia framförde vid möten att de hellre såg att vi tar skogsmark i anspråk, vilket vi också tagit till oss och föreslår.

Östersund växer och har passerat 61 600 invånare, och vi får fler företag och arbetsgivare som behöver arbetskraft. Därför är det viktigt att vi har en långsiktighet i planeringen av nya bostadsområden. Erfarenheten visar på upp mot tio års planeringstid innan spaden kan sättas i jorden och bostäderna byggs.

I Östersund har vi i översiktsplaner sökt största möjliga politiska enighet just för att det är så långa planeringstider som sträcker sig över flera val.

Nu kommer vi socialdemokrater som vanligt att läsa och lyssna på de synpunkter som kommer från medborgarna i kommunen när det gäller förslaget om stadsdelen Annersia. Därefter ska vi ta ställning till hur vi går vidare, bland annat omfattning och byggnadsstorlek.

Så min uppmaning till dig, Pär, är att delta i mötena och framföra synpunkterna där, så vi får resonera om vad som blir bäst för en fortsatt positiv utveckling av hela Östersunds kommun.

Och om vi nu inte ska bygga bostäder på Annersia, var tycker då du Pär att vi ska bygga i stället?

Gott Nytt År !

AnnSofie Andersson (S)

kommunstyrelsens ordförande i Östersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons