Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Polisen prioriterar kvinnors trygghet

Annons

Politiska företrädare för V och Fi har i debattartikel uttryckt åsikter om polisen kopplat till sexuella övergrepp, det är bra och utvecklande. Men låt oss hålla oss till fakta.

Debatt: Olyckliga uttalanden blir ytterligare en kränkning (1 september)

1. Polisen uppmanade inte kvinnor att stanna inne då en våldsam ökning av övergrepp skedde i Östersund i mars i år. Polisen uppmanade till försiktighet och uppmärksammade på övergreppen, således.

2. Utredningen lades inte ned med anledning av bröststorlek, det är ett felaktigt påstående.

En enskild polis olämpliga uttalande, kan inte tas för intäkt för en organisations uppfattning.

Sedan 1996 har ett konstruktivt samarbete startats mellan olika aktörer i Östersund, länsstyrelsen, kommuner, landstinget (numera regionen) med flera.

Utifrån detta samarbete har utbildningar, information, handlingsplaner och policys tagits fram. Det pågår fortfarande ett aktivt och utvecklande samarbete med länsstyrelsen i täten i dessa frågor. I detta kopplar vi även nyanlända kvinnors situation.

Storsjöyran, en av Sveriges största utomhusfestivaler, har genomförts under synnerliga goda trygghetsförhållanden. Ett bevis på trygghet i Östersund baserat på gott samarbete, särskilt med Östersunds kommun och arrangören med inriktning kvinnofrid.

Sammantaget ett brett anslag i trygghetsskapande åtgärder.

Polisens kommande medborgardialoger inför medborgarlöftena kommer att vara ytterligare en kontaktyta även gällande kvinnofrid. Kvinnors trygghet är prioriterat för polisen, tro inget annat.

Stephen Jerand

polisområdeschef

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons