Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Quicklund: Cyniskt av S att sälja lotter på kredit

Annons

Socialdemokraterna har via Kombispel och A-lotteriet drivit 246 jämtlänningar till Kronofogden genom att sälja lotter på kredit.

Detta har möjliggjorts på grund av ett undantag från förbudet mot att sälja lotter på kredit. Genom sina spel har S dragit in hundratals miljoner till partikassan. Det är cyniskt och visar på en dubbelmoral från ett parti som säger sig värna spelmissbrukarna.

I mars presenterades utredningen ”En omreglerad spelmarknad”. Det grundläggande syftet har varit att skapa ordning och reda på spelmarknaden, dels genom en licens för att få verka på den svenska spelmarknaden, men också hur vi reglerar marknadsföring av spel och hur vi skapar ett bättre skydd för dem som befinner sig i riskzonen för att hamna i spelmissbruk.

Samtidigt som regeringen har diskuterat med oppositionspartierna om hur vi bättre ska hjälpa de som befinner sig i riskzonen när det handlar om spelande så agerar Socialdemokraterna på detta sätt.

Att dessutom ansvarig minister, Ardalan Shekarabi, i maj yttrade sig att spel på kredit är en oreda som ska rensas bort från den svenska spelmarknaden en gång för alla, visar på en skrämmande dubbelmoral.

Med siffror från Kronofogden står det klart att det agerande som S-ägda Kombispel och A-lotteriet fram till häromdagen har ägnat sig åt, har lett till att 90 personer i Östersund, 25 personer i Härjedalen och 25 personer i Krokom nu hamnat hos Kronofogden för obetalda lotter. Totalt handlar det om 246 personer i hela Jämtlands län under perioden 2014–2017.

Efter att Dagens Nyheter avslöjade Kombispels agerande har man beslutat sig för att tills vidare att sluta skicka ärenden till Kronofogden.

Dock kvarstår frågan hur Socialdemokraterna tänker ta ansvar för de jämtlänningar som man genom sin uppenbara dubbelmoral har drivit till Kronofogden?

Saila Quicklund (M)

riksdagsledamot Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons