Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Regionens underskott byggdes upp med hjälp av V och MP

Annons

David Bell (MP) har "glömt" historien och oroar sig i en debattartikel över att den nya politiska majoriteten i Region Jämtland Härjedalen, S och M, bjudit in oppositionspartierna, däribland Miljöpartiet, i arbetet med att sanera regionens ekonomi.

Utan tillit blir det inget samarbete i regionen (29 maj)

David Bell oroar sig så till den grad i sin artikel, att han "glömmer" vem som ytterst är orsaken till regionens usla ekonomi!

Bell har uppenbarligen "glömt" att underskotten byggdes upp under den gamla politiska majoritetens varande, där Vänsterpartiet och Miljöpartiet under hot om att lämna den majoriteten, agerade kravställare på en alltmera utökad verksamhet, utan ekonomiska realiteter.

Konsekvenserna av den vidlyftiga handeln och vandeln som V och MP stod och står för, utmynnade i det ytterst besvärliga ekonomiska läge som i dag råder i vår region. Det är detta faktum som utmynnat i bildandet av en ny politisk majoritet.

Det ekonomiska saneringsarbetet som vi, S och M nu arbetar med dagligen, är ett arbete som absolut måste göras, för att undvika en ekonomisk härdsmälta.

Självklart bjuder vi även in oppositionen i det viktiga arbetet. Alla goda idéer måste prövas. Tyvärr har varken V eller MP hittills kommit med några realistiska förslag, enbart nya krav om kraftiga skattehöjningar.

Att först bidra till en ekonomi i moras och sedan kräva att skattebetalarna ska plocka fram pengarna för ett politiskt misslyckande är naturligtvis inte okej! Självklart kan vi komma i det läget att vi måste höja skatten, men först ska ekonomin saneras. Alla hål i ekonomin måste tätas, för att en skattehöjning ska få effekt!

Det är inget tvång för den samlade oppositionen att hjälpa till i detta viktiga arbete, men det är ett erbjudande. S och M kommer att klara jobbet med eller utan hjälp från den samlade oppositionen och det av den enkla orsaken, att alternativ saknas! Ekonomin måste i balans!

Christer Siwertsson (M)

förste vice ordförande regionstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons