Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Samarbete kräver förtroende och tillit

Annons

Håkan Larsson önskar att vi lägger den föga konstruktiva diskussionen bakom oss när det gäller regionfrågan. Det gör han samtidigt som han kryddar sitt inlägg med felaktigheter, eller kanske ska jag skriva missförstånd?

Debatt: Vi slapp storregionen – nu måste vi satsa på samarbete (28 november)

Så lägger man ingen debatt bakom sig, vilket också visar att det inte är hans önskan.

1. Det var inga centrala direktiv som gjorde att regionfrågan kom upp. Det var uppvaktningar hos regeringen från alla landsting samt regioner och de partier som är representerade där som gjorde att frågan lyftes till en utredning. De insåg att landet håller på att delas mellan de tre stora regionerna och övriga 18 landsting/regioner.

2. Ingen har påstått att en större region skulle komma att lösa de utmaningar vi står inför. Det vi förespråkare har sagt är att en större region skulle ge bättre förutsättningar att lösa dem, vilket är en stor skillnad.

3. Det går alltid att uppmana till samarbete om det ska ske på de egna villkoren. Det krävs att man bygger upp förtroende och tillit mellan dem som ska samarbeta för att det ska lyckas. Det räcker inte med att Centerpartiets ombud, även om de samlas i Käloms bygdegård, slår fast att det behövs ett samarbete.

Vi Socialdemokrater är beredda att pröva och utveckla alla nya och äldre samarbeten som kan utveckla regionen. Jag förutsätter att det även gäller Centerpartiet.

Ann-Marie Johansson (S)

regionråd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons