Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krokom behöver bättre utemiljöer

Annons

Underhållet av våra utemiljöer i Krokoms kommun har under lång tid varit eftersatt. Det syns runtom i kommunen att på många ställen har det inte gjorts åtgärder för att förbättra utemiljön på flera år.

Utemiljöer är allt ifrån gator, gröna ytor till belysning. Det är med andra ord det som man ser runtomkring sig. Något som många ser som en viktig trivselfaktor, det ska se fint, trevligt och inbjudande ut.

Många invånare vittnar om att utemiljöerna i kommunen, främst i tätorterna, är rejält eftersatt och att man inte upplever det trivsamt att vistas utomhus. Här behöver Krokoms kommun tänka om och skjuta till medel för att komma tillrätta med problemet.

I dag finns en pott pengar avsatta varje år för att höja kvaliteten på utemiljöerna, men summan om en halv miljon kronor räcker inte långa vägar.

Vi socialdemokrater menar att för att kommunen ska bli attraktivare att besöka, bosätta sig i och söka sysselsättning i så måste vi få till bättre utemiljöer. Det finns många exempel på kommuner och platser runtom i Sverige som genom satsningar på attraktivare utemiljöer också skapat intresse för inflyttning och besök.

Fler gröna ytor, bättre belysning och bättre skötsel av gator är några saker man kan åtgärda. En annan sak är skyltningen i våra tätorter, som ofta är mycket bristfällig.

När ska man tillexempel ta bort skylten i Krokom som visar vägen till ”sjukhemmet”? Det behövs mer modernitet och mer framåtanda i planeringen av våra utemiljöer.

Vi har genom en motion väckt frågan om påskyndning av fördjupad översiktsplan över Krokom. När arbetet med översiktsplan väl sätter i gång kommer vi bland annat lämna förslag till förbättringar av utemiljön i vår centralort. Men det behövs åtgärder i kommunens alla tätorter.

Socialdemokraterna i Krokoms kommun vill göra Krokom till Jämtlands framtidskommun. Men för att lyckas med det krävs en rad åtgärder, trevligare utemiljöer är en del i det.

Niklas Rhodin (S)

oppositionsråd

Birger Backlund (S)

gruppledare bygg- och miljönämnden

Stefan Fax (S)

gruppledare samhällsbyggnadsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons