Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Orealistisk regiongräns

Jag har följt diskussionen om regionfrågan efter att jag lämnat den politiska arenan i Östersunds kommun och i kommunförbundet. Nuvarande gränsdragning är orealistisk.

Annons

Jag har som vice ordförande i Norrlandsförbundet varit med och yttrat mig för att det borde skapas tre regioner i ”Norrland” där Dalarna och Gävleborg ska vara en region, Jämtlands län och Västernorrland en region och Norrbotten och Västerbotten en region. Vissa justeringar behöver ske när det gäller Örnsköldsvik, Nordanstig och kanske en del övriga gränskommuner.

Jag har med stor förvåning följt det arbete som resulterat i att Timrå och Sundsvall skulle hamna i olika regioner. Det mest naturliga arbetsmarknadsområdet norr om Dalälven skulle hamna i två olika regioner.

När det nu inte verkar vara möjligt att kommunerna i Västernorrland utom Ö-vik kan ena sig om att tillhöra en mittregion, är det helt orealistiskt att framhärda med ett förslag där Timrå och Sundsvall tillhör olika regioner. Det skulle vara som om att vi i Jämtlands län skulle dela länet på så sätt att Krokom och Östersund skulle tillhöra olika regioner.  

Ingen regering oavsett vilka partier som den är sammansatt av skulle acceptera en regionindelning där Sundsvall och Timrå finns i olika regioner.

Detta borde alla kloka politiker förstå.

Per Söderberg (C)
Östersund

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons