Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Turistnäringen är på väg upp i länet

/

Annons

Det är med stort fokus på bättre ekonomi som vi Moderater och Socialdemokrater nu går in i år 2016 tillsammans i den nya politiska majoriteten i Region Jämtland Härjedalen.

Vi koncentrerar arbetet till att få en ekonomi i balans. Samtidigt konstaterar vi att den regionala utvecklingsförvaltningen lyckats bidra med ett plusresultat för år 2015.

Glädjande nog kan vi också se att ungdomsarbetslösheten minskar i länet samt att allt färre unga står utanför arbetsmarknaden.

Vi kan också glädjas åt ett av de starkare områden och som finansierar delar av vår välfärd, nämligen turistnäringen. Besökssiffror och omsättning ökar. Inom turistsektorn har Region Jämtland Härjedalen gjort många långsiktiga men viktiga och då ur strategisk synvinkel, bra satsningar som nu visat sig få effekt. Vi kommer att arbeta vidare med de allt mera viktiga strategiska frågorna kring bemötande och värdskap, som ur konkurrensperspektiv är avgörande för regionens framgångar. Detta gäller såväl inom det offentliga, som inom näringslivet.

Delar av vår verksamhet är nu så pass intressanta, att vi tydligare och mer konkret via Peak Business samarbetar med näringsliv och universitet för att stärka innovationskraft och forskningsverksamhet inom kanske inte så för övriga delar av landet givna områden. Även här har vi spetsat in oss på några nischade områden som gör oss unika, vilket också uppmärksammats av stora bolag som H&M, Craft med flera. Dessa bolag vill ta del av Region Jämtland/Härjedalens unika satsningar vilket också är ett gott betyg.

I närtid arrangerar vi vårt årliga Jämtland House i Stockholm. Till detta arrangemang är samtliga riksdagsledamöter, myndigheter och statliga verk inbjudna. I samband med detta arrangemang har vi även möjlighet att visa upp länets företag och vad regionen har att erbjuda i övrigt och då i syfte att locka till oss ny verksamhet och nya investeringar till vår region. I samband med Jämtland House kommer vi också att besöka riksdagen för att diskutera tågtrafikens utvecklingsmöjligheter för vår region.

Susanné Wallner (M)

Regionråd

Robert Uitto (S)

Regionråd

Äntligen! Nu finns ÖP som app. Ladda ner här, till Iphone eller till Android !

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons