Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Tydliga roller ger tydligare ansvarsfördelning”

Med anledning av de olika tolkningar och olika synsätt som görs inom politikerorganisationerna i Ragunda kommun just nu om vad som är viktigt och vad som ska göras, för våra gemensamma skattepengar som ska förvaltas på bästa sätt, känns det angeläget att vi samtliga påminns om vårt uppdrag – att se till allas gemensamma bästa sker genom folkviljan och att det viktigast handlar om att representera människorna, inte att företräda någons eller något intresse.

Annons

Det finns många olika föreställningar om kvalitén på det kommunen erbjuder och om hur servicen ska levereras och som vi ständigt kritiserar och går till hårt angrepp mot.

I stället borde vi gemensamt kunna komma överens om riktlinjer, göra bra analyser och utvärdera verksamheterna tillsammans för att nå ännu bättre resultat.

Även om det finns mycket att förbättra är det samtidigt väldigt mycket som fungerar bra, något som sällan kan läsas i tidningar eller ses på tv.

Att vår organisationskultur behöver förändras så att den passar målstyrningen och att alla drar åt samma håll med den enskildes bästa för ögonen borde ena oss i strategiska frågor.

Det är därför oerhört viktigt att vi inte låter gamla upplevda orättvisor begränsa samverkan mellan oss som i stället kan leda till att stödja utvecklingen och öka förståelsen mellan de olika partierna.

Syftet är inte att vi ska tycka lika, syftet är att alla ska få ny kunskap och förståelse för varandras förutsättningar.

ideologiska inriktningarna ska naturligtvis finnas kvar med fullt utrymme för politisk profilering.

Skillnaden skulle vara att vi alla gemensamt bidrar med nya och andra kunskaper om befolkningen som är nödvändig både för det kommande politiska som tjänstemannabesluten framöver.

Lägger vi inte ner stridsyxan nu och koncentrerar våra politiska uppgifter på att värna om hela befolkningen och särskilt de svaga så kommer ansvarsgränserna bli så oklara att det bara skapar mera misstro som leder till fortsatta blockeringar som hämmar all utveckling.

Nu handlar det om vilja, mod och uthållighet för att förverkliga vår livskvalitet och vår framtid i Ragunda kommun


Kommunalråd Ragunda kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons