Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad gör Per Åsling åt vägarna?

Länets ledande centerpartister anklagar länsstyrelsen för att inte länet inte får pengar till vägbyggen. Det är ett minst sagt oblygt försök att rikta uppmärksamheten från de som beslutar i frågan – regeringen och dess centerpartistiska närings- och infrastrukturministrar.

Annons

Centerpolitikerna upprepar regeringens mantra att man minsann har mer pengar i budgeten än vad den förra socialdemokratiska reger ingen hade. Trots upprepningar blir uppgiften inte mer sann. Vägverket och Banverket har inte ens fått kompensation för inflationen.

För att få pengarna att räcka till vill regeringen att kommuner och regioner ska betala mer av statliga vägar. Det säger vi socialdemokrater absolut nej till. Pengarna behövs i skolan, vården och omsorgen. Det är staten som ska svara för byggande av rikstäckande vägar och järnvägar.

Goda transporter är avgörande för möjligheterna att bo och arbeta i glesbygden. Nu när arbetslösheten ökar för varje dag skulle investeringar i vägar och järnvägar dessutom ge många viktiga jobb. Därför vill Socialdemokraterna tidigarelägga byggprojekt i vårt alternativ till regeringens budget.

Regeringen har valt att sätta sig blytungt på statens kassakista, i stället för att försöka skapa jobb åt arbetslösa. Regeringen kallar det för att ta ansvar för skattepengarna, trots att man samtidigt sänker skatter med lånade pengar.

Kritiken mot den förda politiken blir allt skarpare. Regeringens eget finanspolitiska råd och Sveriges kommuner och landsting har åter varnat för konsekvenserna för att regeringen inte försöker lindra den galopperande arbetslösheten.

Nej, rikta kritiken dit den hör hemma. Vad gör Centerns jämtländska riksdagsledamot Per Åsling åt saken? 

 

, riksdagsledamot (S) 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Mer läsning

Annons