Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Använd din konsumentmakt och rädda det norrländska jordbruket

Annons

Jag vill handla lokala produkter i min lokala butik. Jag beger mig för att handla på min lokala butik, vanliga produkter såsom ost och smör. Vad hittar jag? Jo Arlas smör och endast 4 sorters ostar från Ostkompaniet men däremot flera gånger fler ostar från Arla och Ica. 

Förra veckan var jag på en annan butik i närområdet och där var det än värre. Tre olika hårdostar från Milko varav två var slutsålda! Det var tur att den ost som fanns var en som jag kunde tänka mig att köpa.

Går man in på bensinstationer här i länet ser man fenomenet tydligt. Det är tur om man lyckas hitta produkter från Milko. Butikerna styrs centralt ifrån och bestämmer många gånger inte över sitt eget sortiment. Det är helt vansinnigt att vi ska erbjudas till exempel mjukost som tillverkas långt härifrån då vi har ett mejeri inne i Östersund.

Vad kan man då göra? Jo använd din konsumentmakt, ifrågasätt och säga till handlaren att då handlar jag i butiker som säljer Milkos produkter och avstår att handla i din butik. Detta är mycket viktigt om vi vill behålla det norrländska jordbruket.

Monica Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons