Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carema äldreboende på Björkbacka satsar på livskvalitet

Annons

Nu när det skrivs om hur dåligt det är på alla äldreboenden och vilken misär de gamla får leva i, med indragningar i denna ekonomiska kris som berör vård och arbetslöshet. Det är bara negativa saker som skrivs i tidningarna varje dag. Det finns aldrig något positivt i dagens samhälle.

Jag vill som anhörig till en boende på Björkbacka skriva något positivt. Det finns en kvinna som arbetar i samlingslokalen på Björkbacka som ordnar aktiviteter för de boende. Det är trevliga aktiviteter, allt från våffeldagen, dragspelsmusik, filmvisning, spelmanslag, bingo. Det bjuds på hembakat fikabröd varje gång. När man kommer in till huvudentrén står dörren till lokalen öppen och det luktar nybakt bröd. Hon bjuder även oss som anhöriga på fika när vi någon gång har möjlighet att närvara. Jag tycker det är helt fantastiskt. Hon pratar med de gamla och bryr sig om dem, personalen har ju inte en chans att göra det, de hinner ju inte ens ge den vård de äldre har rätt till utan att stressa.

Chefen på Carema har gjort ett klokt val som satsar på att de boende får göra någonting utanför de vardagliga, att få bli aktiverad och få ett värdigt avslut i sitt liv. Även om det är ekonomisk kris så gäller det att prioritera rätt saker.

Jag tycker att chefer och politiker i kommunen också ska ta sitt förnuft till fånga och satsa på rätt saker så de äldre får ett värdigt avslut i livet. I dagens samhälle får inte de äldre den vård de gamla har rätt till. Politiker och chefer kommer också att bli gamla och jag tror också att ni vill ha ett värdigt avslut av livet.

Anhörig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons