Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att leva i verkligheten!

/

Svar till ”Medvind för bygden”, insändare i ÖP 7 februari.

Annons

Alla rättsliga möjligheter att stoppa kommunens beslut från 24 november 2010 att inte tillåta en vindkraftsetablering i Lillhärdal är nu uttömda. Dags för ”Medvind för bygden” att inse detta och att 120 nya verk i andra delar av kommunen, är mer än nog för Härjedalens del. Varför fortsätter de ändå sin kampanj, vem ligger bakom detta tjatande?

Att sätta sin tillit till lokala tillfälliga jobb när vindkraftsparker byggs, i konkurrens med arbetare från låglöneländer, som ordnas fram av bemanningsföretag i utlandet till lägsta pris, har redan visat sig vara mer än naivt. När verken är byggda blir det kanske något lokalt jobb, för att sköta om och hålla vägarna öppna för tillresande tekniker från avlägsna servicecentrum. Möjligen får någon i uppgift, att plocka bort vindkraftsdödade rovfåglar, som i snitt lär vara fyra stycken per vindkraftverk och år.

Hur kan Medvind ens påstå, att det skulle bli 20 permanenta arbetstillfällen i Lillhärdal av Rabbalshedes stoppade planer, detta är ren propaganda för Rabbalshede och helt gripet ur luften! Tror de inte att Härjedalens kommunpolitiker genomskådar bluffen?

Med hänsyn till det elöverskott som bland annat Vattenfall räknar med om 25 TWh i Sverige och 50 TWh i Norden till 2020, vindkraften förutan, finns ingen anledning att investera tresiffriga miljardbelopp i vindkraften, som inte ens med gigantiska bidrag från hushållen kan stå på egna ben. Varför dessutom riskera landets största intäktskälla, turistindustrin och många viktiga arbetstillfällen på landsbygden helt i onödan, bara för att gynna några få klippare på hela bygdens bekostnad?

Billy Anklew,
ordförande i FFSV i Lillhärdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons