Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Man fick "gå till botten" i Ragunda

Annons

Ordet "bottenskrap" har av Jim Salomonsson tolkats som ett invektiv mot Jonas Andersson. Jag anser att ordet är relevant för vad jag har använt det till.

Insändare: Bättre arbetsklimat med tidigare oppositionsråd (23 december)

Ordet är gammalt och användes i samband med att man skulle få fram en ersättare på en viktig post i verksamheten, i det aktuella fallet för Terese Bengard. Det finns ett uttryck som lyder "att gå till botten" med något, vilket man fick göra i detta fall.

Man sökte en ersättare bland de folkvalda till kommunfullmäktige utan resultat, och försöket med nästa steg, ersättarna, var sista möjligheten. Det är det sista steget som i folkmun kallades "bottenskrapet".

Om Jim, när han vet ordets betydelse, vill "låna det" för att använda det för Jonas som invektiv, får han för min del göra detta, men det är upp till honom.

Du Jim skriver att det under "normala" omständigheter inte varit något problem att få ut handlingar. Vad är onormala problem? Är det möjligen när en handling "hemligstämplas" av en tjänsteman i överordnad ställning för att handlingen kan vara ett tecken på en eventuell oegentlighet?

Du avslutar din skrivelse med en hänvisning till kommunallagen och din roll som arbetsgivare. Enligt tillgängliga uppgifter är du även ordförande i Socialdemokraterna – förklara för mig vilken roll de har i detta sammanhang. Har den politiska organisationen inte ett arbetsgivaransvar, vem har då detta ansvar? Kommunalrådet för sig själv?

Du har åberopat kommunallagen; jag påstår att "jantelagen" är den lag som till stor del har övertagit i betydelse i Ragunda och att den är smittsam. Exempel: Man åberopar en 36-årig verksamhet som underlag gentemot mig. Tänk efter.

Jag kommer att leva efter regeln: "sköt dig själv och skit i andra så får du ostört genom livet vandra". Min hustru och jag ska inom ramen för tillgänglig pension utnyttja "de sista ljuva åren."

Eugén Danielsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons