Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debatt: Svar från Handelsbanken: Vi tror på lokal närvaro

Annons

Kommunalråd från Bräcke, Krokom och Ragunda har synpunkter på bankers närvaro på landsbygden. Jag vill förtydliga fakta när det gäller Handelsbanken:

Debatt: Storbankerna överger landsbygden (25 september)

Handelsbanken räknas som en av Sveriges fyra stora banker. Men vi har en annorlunda affärsmodell än våra konkurrenter. Vår verksamhet är decentraliserad och utgår från det lokala bankkontoret. Vi har över 400 kontor runt om i Sverige, långt fler än någon annan svensk bank.

I Jämtland och Härjedalen har vi minst ett bankkontor i varje kommun. Vi tror på lokal närvaro och det är därför vi har många lokala bankkontor. Vi tror att våra kunder vill att vi finns lokalt.

Vi vet av lång erfarenhet att de bästa besluten fattas på lokalkontor av kompetenta medarbetare som har en långsiktig personlig kundrelation och som känner sin lokala marknad väl. I Handelsbanken tas den absoluta merparten av alla kreditbeslut lokalt på kontoren nära kunden och kundens vardag.

På senare år har kundernas beteende ändrats. Allt fler vardagliga bankärenden utförs digitalt. Vi möter den efterfrågan med bland annat avancerade appar och funktioner på hemsidan. Dessutom förändras de lokala förutsättningarna när människor och verksamheter flyttar.

Samtidigt ökar kraven och förväntningarna på de personliga mötena med banken. För oss betyder det att nya kontor öppnas eller att vi koncentrerar vår kompetens till vissa kontor, medan andra behöver stängas.

Förändringsarbetet är ständigt pågående för att vi ska kunna möta våra kunders krav och behov på bästa sätt. Vi tror på att finnas lokalt och kombinera det med digitala tjänster och lösningar som våra kunder efterfrågar. Handelsbanken är alltid nära - lokalt och digitalt.

Magnus Ericson

chef Handelsbanken Norra Sverige.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons