Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fel att ta bort artikelkommentarer

Annons

Systemet med artikelkommentarer har gjort sitt, säger Hans Lindeberg i sin krönika i ÖP den 28 december. Han fortsätter med att kalla artikelkommentarfältet för "pissrännor" och hänvisar till Twitter och Facebook.

Det är så långt från tidningens ledarsida som möjligt för att slippa kritiska inlägg i närheten av exempelvis en helt Center-färgad ledarsida! Eller en politikers debattinlägg där läsaren på ett snabbt sätt kan kommentera vad han eller hon tycker på plats i artikelns närhet.

Sedan finns vår vanliga möjlighet, säger du, till debattartiklar och insändare som dyker upp i papperstidningen och digitalt. Men det har också begränsats under senare år genom att politikernas debattinlägg tar hela sidan, där vanligt folks åsikter snart är utträngda.

Eller vill ni att vi prenumeranter ska hålla oss tysta och betala 3 600 kronor per år för en tidning som försvårar och begränsar det fria ordet genom att lägga ansvaret på Facebook och Twitter om vad som skrivs i ÖP? Som prenumerant på ÖP i femtio års tid så börjar man fundera på om den är värd priset?

Rebellen

....

ÖP svarar:

Nej, ÖP begränsar inte det fria ordet men vi söker nya vägar för att få en öppen debatt när systemet med artikelkommentarer inte längre tillför särskilt mycket. Jämfört med tidigare har antalet som vill kommentera artiklar minskat till ett minimum.

För den som vill läsa mer finns min krönika i bloggen här: http://blogg.mittmedia.se/chefredaktoren

Förtjänar väl att nämnas att jag aldrig kallade artikelkommentarerna "pissrännor", den kritiken stod andra för.

När det gäller ÖP:s ledarredaktion så är Marcus Persson och Karin Jonsson mycket aktiva med att driva på en öppen debatt kring sina ledartexter så där har "Rebellen" och andra som vill diskutera stora möjligheter att få fram sina åsikter.

Hans Lindeberg

Chefredaktör ÖP

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons