Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Felaktiga påståenden om ett rikare pensionärsliv

Annons

Halleluja! Efter att ha inmundigat Magdalena Anderssons och Anna-Caren Sätherbergs debattartikel den 29 januari, kändes det som om det är hög tid att bli religiös. Dock ifrågasätter jag om vi befinner oss på samma planet. Eller ens i samma galax?

Nog är de ute i det blå med sina, i grunden felaktiga påståenden, om ett rikare pensionärsliv. Detta blev utfallet för mig, allt i kronor/månad:

Inkomstpension +195 kronor, tilläggspension +287 kronor, premiepension +39 kronor, bostadstillägg -276 kronor, skattesänkning -31 kronor, nettoutfallet är +276 kronor.

Dessa 276 riksdaler har under en följd av år betalat prisökningar av allehanda slag. Inte minst den från årsskiftet höjda drivmedelsskatten. Hela Sverige skall leva! Jo jo, men hur är det med folket? Dom får uppenbarligen tyna bort, sakta men säkert.

Som vanligt är det för mycket månad kvar i slutet av pengarna. Den aviserade höjningen av bostadstillägget emotsågs med tillförsikt. Dumt av mig! Vi har en rödgrön sörja sörjande för vår fortlevnad. Ge med ena handen, ta tillbaka med den andra. Plus ränta!

Jaså, primärvården blir gratis för alla över 85 år från och med 2017. Riskfritt att lova gröna skogar i asfaltdjungeln. Enligt tillgänglig statistik är medellivslängden i Sverige för kvinnor 83,7 år och för män 80,1 år.

Hur många kommer att åtnjuta denna fantastiska reform? Ett antal avdankade politiker, eftersom dessa går hem från jobbet med en utvilad kropp. Obrukt, som det plägar uttryckas. Vänt utvecklingen? Jovisst, från motlut till avgrund!

Christer Andersson

Äntligen! Nu finns ÖP som app. Ladda ner här, till Iphone eller till Android !

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons