Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur tänker du, Vanja Lundby-Wedin?

Annons

Hur ska du Vanja Lundby-Wedin möta avtalspensionärer och löntagare i 2010 års valrörelse? Hur tänker du egentligen? Du representerade LO-kollektivet i styrelsen för AMF och arvoderades 70000 kronor per år för ett styrelsemöte varannan månad. Ingen dålig timpenning. Att samtidigt ondgöra sig om andras girighet när man har 23 andra styrelseuppdrag. Det är klart att du sitter och sover med sådan arbetsbelastning.

Eller är det så enkelt att du inte begriper hur många nollor det finns med i pensionsavtalet till vd Christer Elmehagen? Ett avtal som slutar på 112 miljoner. Dessutom flyttade han sitt eget kapital från AMF-pension till en annan förvaltare.

Tre dagar efter avslöjandet kom det ett brev från AMF-pension att AMF sänker pensionen med 313 kronor per månad. Det blir 3716 kronor per år. Det är ett avtal som inte bara drabbar nuvarande pensionärer utan det kommer att ha efterverkningar för kommande AMF pensionärer.

Tack vare mediabevakningen så får man ett sammanhang mellan pensionssänkningen och mångmiljonavtalet till Elmehagen. Förklara det för en miljon AMF:are den 1:a maj och inför valet 2010. Du måste väl inse att du är en belastning för socialdemokraterna. Du sitter i den innersta kretsen i SAP-styrelsen som håller dig om ryggen och för många ja-sägare från olika förbund som är rädda om sitt eget skinn som röstar för att du ska vara kvar som LO-ordförande.

Titta bara på opinionsraset du personligen har åstadkommit för socialdemokraterna vid sista mätningen då vi AMF:are deltog i mätningen.

Vi kan ta en titt 15 år tillbaka i tiden. LO basen Stig Malm tecknade ett fallskärmsavtal till BPA-chefen. Malm hade i alla fall förstånd att kasta in handduken. Att allting ska behöva upprepas när det gäller LO:s ordförande under en 15 års period.

Är det inte på tiden att LO hyr in en person som är ekonom och styrelseproffs som för vår talan i AMF:styrelsen? En som inte blir förd bakom ljuset som Vanja säger att hon har blivit. Det blir man inte om man har kompetens för uppdraget eller var det girigheten som gjorde sig gällande?

Jag har väldigt svårt att tro att du har något förtroendekapital kvar bland väljare och AMF:are! Du måste väl inse att du är körd som LO-ordförande.

Nu har jag sagt mitt som AMF-pensionär och socialdemokrat. Då återstår det bara att gratulera Alliansen till 2010 års valseger.

Be-Fo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons