Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: 98-årig kvinna slår larm: Hemtjänsten är felkonstruerad!

/

Annons

Jag är 98 år, och 17 december åkte jag akut in för operation av brustet magsår. Blev emottagen på det bästa sätt. Vilken underbar sjukvård vi har! Jag vill tacka er alla, både läkare och sköterskor, för den fina vården.

Samtidigt vill jag vända mig till er som har hand om penningpåsen: Höj deras löner så att fler av våra fina ungdomar vill söka utbildning i detta intressanta yrke.

När tiden kom för min utskrivning var jag rädd för att komma hem till ensamheten med närmaste anhörig i London. Jag fick vara med i ett möte med några höga damer som lovade att jag skulle få all den hjälp jag behövde av hemtjänsten.

Jag var glad och tacksam att jag fick åka liggande hem. När jag kom hem var larmet borta. Jag blev sittande ensam i väntan på mat, som kom klockan 5. Sedan blev jag sittande ensam utan larm till klockan 8. Det var hemskt.

Jag fick nytt larm nästa dag. Den ena handen vet inte vad den andra gör! Hemtjänsten är felkonstruerad! Varför får inte dessa duktiga flickor och pojkar den tid de behöver för att utföra sina jobb?

Den som ordnar detta kan inte ha något att tänka med. Personalbrist? Anställ fler! Folk vill ju jobba.

Jag är förvånad över att någon överhuvudtaget vill arbeta inom hemtjänsten. Fortsätter detta kommer ingen att vilja arbeta inom hemtjänsten, och var står vi då?

Var är den "personliga omsorgen" som står på räkningen?

Farmor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons