Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Alla sjukdomar syns inte på utsidan

Annons

Jag måste faktiskt ifrågasätta att du Magda varit chef inom vård och omsorg i 15 år. Rimligtvis borde du då både veta och förstå att alla sjukdomar inte syns på utsidan, att alla sjukdomar inte försämras hela tiden utan kommer i skov och inte heller försämras i en jämn kurva.

Insändare: Folk som inte vill jobba duperar distriktsläkarna (7 december)

Du tar upp exempel som "ont i hälen”; om du har ont i hälen så får du besvär med att gå. Och är det något de kvinnor och män i vård och omsorg inte gör, så det är att stå stilla!

Du generaliserar om att kollegor är sjukskrivna för något påhitt; jag har själv varit sjukskriven i två och ett halvt år för utmattningssyndrom och jag kan berätta för dig att det verkligen inte var ett påhitt. Det syns inte utanpå och ingen såg mig annat än de dagar jag mådde bättre.

Du generaliserar också om att i dag finns det inga tunga lyft i vården – det är inte uppfattningen jag får av mina vänner. Tvärtom så sliter många med både tunga lyft och stressande arbetsdagar.

Det du skrev sist: "sjuka så de inte orkar lyfta sig upp från sängen. Nu talar vi om cancersjuka och liknande". Jag har under hela förra året behandlats för cancer men jag tog mig ur sängen själv, innebär det då att jag per definition inte var sjuk?

Nej, Magda, jag har svårt att tro att du är eller har varit chef inom vård och omsorg, och om attityden du visar är den du visar dina kollegor så förstår jag om många blir sjukskrivna på jobbet. Och jag vågar stå för det jag skrivit, gör du?

Lars Rystedt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons