Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Allt färre kunder går in på banken

Annons

Käre Draxten, lever kommunpolitiker i verkligheten eller är det bara populism som gäller?

Debatt: Det behövs en genuin Sparbank i länet (11 november)

Jag själv har arbetat på bank i drygt 30 år i det banknät du nämner i ditt debattinlägg. Att färre kassakunder fysiskt kom in på banken för att ta ut pengar började påtagligt redan för 10–15 år sedan.

Vi som arbetade i banklokalen upptäckte att vi blev ensammare och ensammare, då endast några få kom in per dag.

I dag kan du ta lån och göra de flesta tjänster framför din dator. Skulle du handla med aktier, fonder och göra det över disk är det i regel försent, du har förlorat förtjänsten i och med fördröjningen.

Du kan ta lån för att köpa hus, bostadsrätt, bil etcetera utan att lämna ditt hem – då borde makthavare förstå varför banker drar ned på sina tidigare stora lokaler och minskar på ytor då man inte längre besöker banklokaler.

Då borde i stället kommuner etablera medborgarkontor där man kan erbjuda hjälp till äldre människor och dem som inte vill eller kan behärska ny teknik. Kortfattat vara behjälpliga med betaltjänster, möjlighet till att ta ut pengar.

Vissa äldre vill inte ens ha ett bankomatkort, det kan vi inte komma åt med en ny bankkedja. En viss grupp människor får inte ha ett bankkonto av olika skäl.

Matvaruaffärer försvinner också när kunder inte kommer in längre, då får man åka lite längre.

Det drabbar givetvis människor i en övergångsfas, de flesta som inte vill eller kan anamma ny teknik. En generationsfråga som försvinner med tiden, som alla förstår!

Ensam banktjänsteman i lokalen!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons