Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Beslutet om Biltema går emot sunt förnuft

Annons

Även om jag har flyttat ifrån Östersund är staden något jag bär med mig och tänker på varje dag.

När jag hörde planerna på att bygga ett Biltema precis bredvid det villaområde där jag växte upp, trodde jag först att det var ett skämt.

Jag trodde inte ens att detta företag skulle vilja etablera sig i min hemstad, då närheten till Sundsvall var uppenbar och därmed omöjliggjorde en etablering.

Vi kan börja med vad kommunens tjänstemän ansåg om denna etablering. Man pekade på den redan existerande problematiken med trafiken, men även att det grönområde som finns där är värt att bevara.

Ytterligare tre punkter lyftes fram. Tjänstemännen, de personer som har kunskap om dessa frågor och kan bedöma dem, säger helt enkelt att det är en dålig idé.

Om nu denna etablering genomförs, har politikerna som beviljat den gått emot sunt förnuft, sina tjänstemän och inte minst kommunmedborgare. Det bör inte passera obemärkt förbi.

Trots att jag befinner mig 70 mil från denna konflikt är jag likväl inblandad i den, då den miljö jag växte upp i hotas.

Vill ni politiker riva upp fridlysta blommor, köra över era tjänstemän, Trafikverket och medborgare för att folk ska kunna köpa billiga vindrutetorkare mitt i ett villaområde? Är det värt det?

Exiljämten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons