Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Björn Ferry feltolkas om dopning

/

Annons

En rad sportprofiler kritiserar Björn Ferry för hans uttalande om dopning. Vid frågan om hur man skulle komma till rätta med dopning svarade Björn Ferry "då är enda sättet att förbjuda alla mediciner”, att endast friska människor ska få tävla på elitnivå.

Det var inget resonemang om att förbjuda människor med astma, diabetes etcetera att fortsätta att tävla och idrotta.

Tyvärr tolkar man Ferry som fan läser Bibeln. Det var inget han förordade, utan var endast en slutsats som många med många med honom dryftat.

Då en del idrottare får använda substanser som är förbjudna i medicinskt syfte, samt att en del använder mediciner trots att de är friska, gör det hela komplext och svårt att begripa för en lekman, till och med för experter.

Att en del idrottare känner sig trampade på kan man jämföra med när man kräver bättre mödravård och diagnostik. Bättre mödravård utesluter inte att människor med handikapp ska få ett drägligt liv. Då kommer genast abortfrågan upp, då en del säger "om den vården hade funnits nu då hade inte jag levt".

Varför är det så kontroversiellt att ha en åsikt i Sverige? Dessutom är det kanske det enda sättet att komma tillrätta med dopning! Vill man verkligen få en ren idrott – få ett stopp för dopning!

Kristina Dahlman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons