Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Blinka när ni ska lämna rondellen!

/

Annons

Varför har många bilister slutat blinka höger ut ur rondeller (cirkulationsplats), som det för övrigt är lag på? Jo, för att trafikskolor rekommenderar att blinka vänster när man kör in och igenom rondellen.

Cirkulationsplatsen är en förlängning av den befintliga vägen, som man som bilist omöjligt kan svänga av från åt vänster. Vid den planerade utfarten ska man blinka höger.

Nu gör de med färskt körkort så kanske de första månaderna, sedan bryr man sig inte om att visa när man ska ut ur rondellen. Man visar enbart att man tänkt svänga vänster och sedan tror man sig ha gjort nog.

Nu kommer alla vänsterblinkare tycka att jag är en idiot, men tala om för mig när jag, som står utanför och väntar på min tur och som inte har företräde att köra in, behöver veta att ni har en vänsterblinkers?

Påstå inte att det är bra att visa vart man ska, då jag ändå måste köra in bakom er. Är ni mittemot eller kommer smygandes från infarten före min, är det väl ändå min körskicklighet och vakenhet som avgör om jag hinner ut före er eller inte, förutsatt att ni blinkar höger och visar var ni tänker köra ut.

Jag kan faktiskt köpa att vilsna pannkakor blinkar vänster, men se då till att bruka samma spak till höger också, även om ni ska rakt igenom.

GW

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons