Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Bort med monarkin

Annons

Tack, tack, Republikanska föreningen! Har åter fått i min hand Reform, vår tidning. När ska Sverige bli demokratiskt? Så vi får en folkomröstning angående kungahuset. Jag är för republik, medlem sedan många år i föreningen och Jämtlands republik!

Jag vill inte vara medbetalande, via skatt, till dess prakt, åt ståt. Bjäfs, på jamska.

Kungen delar ut titlar till alla barnbarn! Christina gifte sig efter Carl-Gustaf och Silvia, inte fick "Tosse" prinstitel, eller deras söner?! Det är bara gällande hans egna efterkommande.

Barndop i Svenska kyrkan är ett måste, du får inte ha din egen tro. Du kan inte göra en spontan resa, det bestämmer pappa kungen. Som kungabarn blir du aldrig vuxen att få fatta egna beslut.

Det är 45 år sedan Torekovskompromissen slöts. Men vi har fortfarande en kung, fast utan makt och befogenhet, eller rätt att yppa åsikter. Nu har dock Carl-Gustaf och Silvia åsikter för placering av det nya Nobelhuset i Stockholm!

Och till er som påstår att "det är lika dyrt med president" vill jag säga: Se på Island och Finland! Blanda inte i USA där rika knösar ställer upp och strör miljoner för sin egen pr.

Tänk förnuftigt. Republik! Jo visst.

Kung förlegat, republik modernt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons