Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Busschaufförer är också människor

/

Annons

Har så mycket gott att säga om Östersunds busschaufförer som styr runt i de gula bussar som jag dagligen, måndag till fredag, nyttjar för att ta mig till jobb, träning med mera.

Jag har hört otaliga klagomål som; "vad sen bussen är", "du kom inte tillräckligt nära kanten på hållplatsen", "när ska hållplatserna sandas, skottas" med mera.

Min erfarenhet av chaufförerna är nio gånger av tio positiv. Visst finns det hen som alltid pratar i telefonen, som aldrig säger hej, som kör ryckigt och inte låter oss sätta oss innan hen gasar iväg, men har ni som åker tänkt på att det är människor som kör dessa stora, tunga fordon?

Det är halt, mycket trafik, många resenärer, barnvagnar, rollatorer och chauffören har en strikt tidtabell att följa. Nyligen pratade jag lite med en chaufför som berättade att hen har dagar när rasten är 15 minuter och hen inte hinner få sin rast eftersom förseningar leder till att rasten fryser inne.

Det låter inte bra, men hen gav ett proffsigt intryck och detta trots att vi när vi kom till min hållplats var väldigt sena på grund av eftermiddagstrafik.

Pulsen bör tas på dessa stresståliga chaufförer för att se hur de egentligen mår, och inte minst för att få veta hur de ser på oss som åker med dem. De kanske mår bra av ett hej och ett leende, och varför inte snabba på när vi kliver på och inte förvarar busskort eller betalkort längst nere i väskan?

Ingen som klagar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons