Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Busschaufförer trakasserade min funktionshindrade dotter

Annons

Fy skäms på er, busschaufförer på Stadsbussarna (gäller inte alla för en del är så trevliga och tillmötesgående).

Min dotter, som är funktionshindrad, tappade sitt färdtjänstkort en måndag och fick inte ett nytt förrän i slutet av veckan.

Under tiden blev hon trakasserad av några busschaufförer trots att hon visade sin legitimation som visade att hon har färdtjänst och de flesta chaufförer vet vem hon är.

De sa att hon inte fick åka, och en del tyckte att hon kunde gå hem, fem kilometer, till sitt boende. En dag kom hon gående till oss föräldrar, sjöblöt av svett och trött och ledsen.

Vad tjänar det till att vara så vrång? Det har hänt mycket på bussarna under tiden. En chaufför blev irriterad när hon inte fick upp sitt busskort fort nog. Hon sa till honom: "får man vara så där?", och då svarade han "håll käften".

Jag har ibland ringt arbetsledningen som svarar att chaufförerna är satta till att köra buss och ta betalt.

Att vara chaufför på Stadsbussarna är väl ett serviceyrke? Det är kanske dags att utbilda dem i lite empati, en charmkurs? Eller har man valt fel yrke helt enkelt?

Jag har haft med kunder att göra i 45 år och mig veterligt har jag inte uppträtt irriterat eller otrevligt mot någon kund, utan försökt ordna allt till det bästa.

Anna Karlsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons