Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Bygg inte Biltema vid bostadsområdet i Erikslund!

Annons

Bästa Östersundspolitiker, nu är det faktiskt dags för en rejäl självrannsakan.

Hur kan det komma sig att ni anser att en etablering av Biltema vid Erikslunds bostadsområde fortfarande är aktuell?

Över 300 sidors yttrande har inkommit till bygg- och samhällskontoret mot en exploatering i området. Dessutom har två tunga myndigheter som Trafikverket och länsstyrelsen ställt sig ytterst negativa till en etablering.

Vad är viktigast, väljarnas åsikt eller Biltemas? Vi boende i Erikslund har kommit i kläm genom ert politiska spel. Vår förhoppning är att ni som ansvarsfulla politiker lyssnar på era väljare.

Ni borde tänka igenom era nuvarande planer ännu en gång och placera Biltema vid ett handelsområde i stället för ett bostadsområde. Att på kosmetisk väg försöka släta ut det hela med att göra etableringen lite mindre än första förslaget, men på samma plats, är bara konstgjord andning, problematiken kvarstår.

Det kommer inte att hindra Biltema att i efterhand bygga ut i samma storleksklass som första förslaget på närmare 9 000 kvadratmeter. Enligt ert, alltså ni politikers förslag, kommer detta påverka Infarten till Östersund för all framtid.

Det finns dessutom etableringsmöjligheter på andra sidan E14 vid gamla skjutbanan i anslutning till Lillänge, cirka 400 meter bort.

Biltema ja tack! Men inte i Erikslunds bostadsområde.

Andreas Karlstedt

ordförande Erikslunds gårdsägarförening

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons