Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: C frågar S: Hur röstar ni nästa gång om återbäring från vattenkraften?

/
  • Kalle Olsson (S), Anna-Caren Sätherberg (S) och Bosse Svensson (C).

Annons

Kommunalrådet Jonas Andersson (S) i Ragunda förtjänar en eloge för att han vågade driva frågan om vattenkraftsåterbäring på den nyss avslutade S-kongressen.

Tyvärr hade han ingen framgång. Som vanligt inom socialdemokratin när frågan kommer upp på nationell nivå, blir det ett nej till att ens utreda frågan om hur värden som genereras i bygden till en del ska kunna stanna här.

Det enda parti som driver frågan om vattenkraftsåterbäring i riksdagen är Centerpartiet. Det betyder att frågan med jämna mellanrum kommer till de jämtländska riksdagsledamöterna. Ska vi rösta som vi talar hemma lokalt, eller ska vi följa vår nationella linje?

Så Centerpartiets fråga till Anna-Caren Sätherberg och Kalle Olsson, länets socialdemokratiska riksdagsledamöter blir då:

Hur gör ni nästa gång? Röstar ni på den nationella eller lokala partilinjen? Säger ni ja till vattenkraftåterbäring till länet eller säger ni nej?

Det är i riksdagen frågan avgörs, och det är det ni gör där som ni ska stå till svars för inför era väljare. Inte vad ni säger i insändare och debatter på hemmaplan.

Om svar anhålles.

Bosse Svensson (C)

distriktsordförande Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons