Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: C vill bygga bostäder i Lit

Annons

Centern har under ett antal år aktivt jobbat för att det ska byggas fler bostäder i Lit med omnejd. Det är därför positivt att även PRO Lit-Häggenås engagerar sig i frågan. PRO och SPF har ju en god kännedom om äldre som vill lämna sina villor och bo i lägenheter med god omvårdnad.

Därigenom kan vi få en flyttkedja som gör att yngre familjer får tillgång till villor. För oss är det ett komplement att bygga attefallshus till ungdomar, äldre och nyinflyttade i kommunen. Det vi i Centerpartiet är orubbliga i är att det inte får stanna vid några attefallshus. Det krävs riktiga hyreshus med lägenheter i Lit men också i Brunflo.

Det finns nu en enighet i Östersundshems styrelse om att leta tomter bland annat i Lit-Häggenås för att bygga bostäder. Östersundshem har också som mål att sätta upp Attefallshus även utanför staden som i Lit och Brunflo.

Det är positivt om SPF, PRO och övriga kan bidra med att ta fram tänkbara hyresgäster samt förslag på byggbara tomter också för permanent bebyggelse.

Det har naturligtvis varit lättare att få beslut om tillfälliga bygglov för attefallshusen än för permanenta bostäder där ledtiderna är längre. Men det behövs permanenta nya bostäder.

Det är permanenta satsningar som skapar tillväxt med ökad handel och service. På så sätt kan Lit utvecklas i framtiden.

Magnus Andersson (C)

tidigare ledamot i Östersundshems styrelse

Ulf Edström (C)

ledamot i Östersundshems styrelse

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons