Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Dåliga skyttar orsakar stort lidande

Annons

Finn Cromberger beskriver den stora tillfredsställelsen över att de terroriserande vargarna, benämnda som ulvar, nu får skjutas av älgjägare till fromma för alla fyrbenta och för människorna själva.

Ett stort bekymmer uppstår då jägaren inte får behålla skinnet. Med andra ord uttalad besvikelse över en trofé mindre att gotta sig med.

Insändare: Bra med vargjakt (25 oktober)

Skribenten ställer till det för den stora gruppen ansvarstagande jägare, som förväntas sätta sig ner med vederbörande och så skonsamt som möjligt berätta att det i våra skogar, och ute på Afrikas savanner, faktiskt pågår ett ständigt, förfärligt dödande.

Samma hemska dödande av rådjur och älgar som våra egna vargar står för, samtidigt som det i våra skogar pågår grym jakt som utövas av skjutglada, dåliga skyttar, som orsakar stora lidanden med påföljande dramatiska eftersök.

I samband med avlagt slutprov om hur förfärligt det kan se ut i Guds natur, så kan väl utlovas ett och annat skinn att hänga på väggen, under förutsättning att vederbörande lovar att i fortsättningen hålla truten, för att inte ställa till det ännu värre när det handlar om den seriösa jägarkårens förtroendekapital.

Den oskickligt skötta jakten och den ofta självpåtagna rätten att bestämma över vårt lands viktigaste naturtillgångar gagnar inte jägarfamiljen.

Den gode jägaren värnar med klokskap och med respekt om ett rikt djurliv där vargen finns med.

BPS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons