Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Det är inte tillåtet att gå i skidspåren!

Annons

Nu har äntligen snön kommit och skidspår har dragits från Torvalla och Odensala vidare mot Spikbodarna samt till ÖSK-området. Det är fantastiskt härligt att kunna åka en rejäl kvällstur i belysta spår utan att behöva ta bilen till ÖSK-området.

En företeelse som jag i synnerhet har noterat denna säsong, är att det inte är ovanligt att man möter gående i spårsystemet. Det ska dock tilläggas att dem jag träffat på tycks ha tillräckligt intellekt för att inte gå i de klassiska spåren utan i den del som är avsedd för skejtåkning.

Varför tar man sig ut till ett skidspår för att promenera? Detta är inte tillåtet enligt de lokala föreskrifterna för Östersunds kommun.

Vidare anser jag att det är respektlöst mot oss skidåkare, men framför allt mot spårets huvudman, Östersunds kommun, som lägger stora resurser på att erbjuda skidspår av högsta klass.

Kommunen behöver se över och vidta åtgärder för att informera allmänheten om att det inte är tillåtet att gå i skidspåren.

Ett första steg är att tydliggöra detta med skyltning i spåren utanför ÖSK-området. Eftersom sådana skyltar saknas i dag kan det vara en bidragande orsak till att skidspåren förstörs av folk som promenerar i skidspåren.

Richard Söderlund

Odensala

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons