Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Det finns mycket att klaga på i Östersunds kommun

/

Annons

Kommentar till Kicki Gustafssons krönika: Varför klagas det så mycket i Östersund? (12 januari)

De militära anläggningarna var inget hinder för att öppna ny mark för bebyggelse. Det var ett hinder för att låta Östersund växa i stadens närhet.

Storsjö Strand hade kunnat bli ett ypperligt strövområde för alla människor. Strandskyddet, på minst 100 meter, är inte användbart då staden är undantagen. Höghus vid strandkanten är att förstöra staden unika placering.

Biltema skulle lika gärna kunna ligga i Torvalla, då de flesta kunderna är bilburna som namnet tydliggör.

Förtätning minskar kortsiktigt infrastrukturens kostnader men grönområden försvinner. Yta är något som kommunen kan hitta lite varstans i kommunen.

Bygg en ny förbifart Brunflo, som ska bedömas av Sveriges riksdag. Brunfloborna blir överkörda. Bygga dagis på en fotbollsplan, bygga ett undermåligt konstgräs i Brunflo, låta ett planerat område i Brunflo förbli obebyggt, då området inte är politiskt gångbart.

Bygg på åkermark i Östersund, men inte i Fåker, inte i Vigge.

Kommunala möten hålls inför stängda dörrar. Attefallshusen utan upphandling, bygg utan att kontakta närboende. Bygg i Lit på okontrollerad mark. Använd då ett krystat gammalt bygglov.

Bygg hus för kapitalstarka vid skidstadion. Bygg helt nytt på Annersia, lägg ner Böle skola, lägg ner Ope skola. Låt 10–12 procent av grundskoleeleverna misslyckas i skolan.

Göm hela kommunkontoren bakom anonymitet. Detta är bara en liten del av det som går att klaga på.

GF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons