Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Fålatjärnen passar inte för motorsport

/

Annons

Fålatjärnen är en orörd pärla vid vägen mellan Kingsta och Rödön. En liten insjö med en yta på 0,33 kvadratkilometer (motsvarar cirka 65 fotbollsplaner).

Året runt är det ett fint rekreationsområde, där bad, fiske, långfärdsskridskor och isfiske utgör viktiga andningshål i vardagen. Tjärnen är grund med låg omsättning av vatten till stor del omgiven av barrskog. Man kan anta att vattnets ph-värde är relativt lågt.

Det kan knappast anses att denna lilla sjö ur miljösynpunkt passar för att användas till motorsport under vintern. Här vill dock Frösö Park Driving Experience anlägga en isbana för förarutbildningar och däcktester till grupper från Tyskland, Finland och Norge.

En grupp kan bestå av 30 personer. Allt ska pågå januari–mars. Vi befarar att en sådan aktivitet ibland blir rena rama lekstugan för vissa förare.

Vi anser dels att rekreationsperspektivet för allmänheten, och miljöperspektivet, ska vara överordnat Frösö Parks vinstmöjligheter.

Tyvärr har denna fråga passerat igenom Krokoms kommun utan någon egentlig debatt. Vi anser dock att det är nödvändigt att en miljöprövning görs och då förmodligen på regional nivå.

Det är inte klarlagt vilka konsekvenserna blir på längre sikt för vatten och miljön med den verksamhet som planeras. Därför kräver Vänsterpartiet i Krokom kommun att en miljökonsekvensutredning genomförs!

Sture Marklund

Lennart Wadensjö

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons