Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Fler busskurer behövs i Krokom!

Annons

Hur tänker Krokoms ledande politiker kring stad och land när det gäller resande in och ut ur kommunen? Specifikt när det gäller bussresande från Dvärsättsområdet.

Eva-Lena Blom ställde frågan utförligt på Krokoms kommunfullmäktige 7 december om vem som bestämmer om busskurers placering, och fick ett svar på denna enkla fråga. Inget svar gavs av kommunens majoritet, med Centerpartiet i spetsen, om hur man resonerar när det gäller förhållandet mellan stad och land, eller vad man tänker göra åt situationen i Dvärsättsområdet.

Mellan Grönänge och Hägra finns 13 busshållsplatser. Sju av dessa har en busskur och sex av dem är placerade i riktning mot Östersund.

Trots det stora reseunderlaget in mot Krokom, av bland annat ungdomar som ska till Nyheden, en av kommunens största skolor, så finns det alltså bara en enda busskur. Det samma gäller för dem som väljer att ställa bilen för att åka buss till Krokom för att besöka hälsocentral, affär eller övrig daglig service.

Vår fråga till Krokoms kommuns politiker är varför man hellre uppmuntrar resande in till Östersund än att ge våra barn skydd mot regn och rusk när de ska till skolan?

Vi i Jämtlands Väl vill se över det slentrianmässiga synsättet på stad och land och i detta fall uppmärksamma att arbetspendlare in till Östersund har ett mycket bättre skydd än pendlarna mot Krokom.

Vi vill gå i bräschen för att förändra synsättet på landsbygd och stad. Det är lika viktigt att medborgarna (barn och äldre i synnerhet) har skydd mot regn och rusk när de ska in mot Krokom som att pendlarna till Östersund har skydd när de ska resa.

Eva-Lena Blom

Lotta-Maria Höglund

Jämtlands Väl Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons