Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Fler röstade emot skattehöjning i Strömsund

Annons

Karin Näsmark håller inte reda på sanning och fakta. Hon försöker samla billiga poäng till S i Strömsund.

Insändare: Ingen massflykt från äldreomsorgen (31 januari)

RD röstade tillsammans med M, C och SD emot en skattehöjning. S redovisade ett ovanligt stort överskott i budget, dessutom föreslog Alliansen en egen budget som var i balans där satsningar på vård, omsorg och skola fanns med.

Att utmåla RD som ansvarslöst håller inte. Det har kommit klagomål både från personal och anhöriga inom vården – enkäter i all ära, de äldre vågar inte svara sanningsenligt i den form den presenteras.

Under Karin Näsmarks ledning av socialnämnden har minus i budget varit mer regel än undantag, som mest 14 miljoner. Första prognosen i år visar även den minus.

Redogör hur många fler anställningar som skapats inom vård och omsorg under 2015–2016. Enligt S beräkning skulle skattehöjningen dra in 10 miljoner, ännu har inget redovisats. Budgeten 2017 skulle höjas med 13 miljoner – inga effekter av detta har märkts.

Bemanningsenheten håller inte måttet ute i verksamheterna, enligt säkra källor. Näsmark uppger att 12 personer slutat, andra uppgifter visar att 15 undersköterskor slutat och övergått till städ.

Detta är signaler som bör tas på största allvar. Styrningen över socialnämnd och budget fungerar inte tillfredsställande – ta in kompetens som rättar alla fel.

Göran Edman (RD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons