Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Folk reagerar på det som är fel

/

Annons

Kommentar till Kicki Gustafssons krönika "Det klagas över att vi gnäller för mycket här" (12 januari)

Förstår du inte att det finns en orsak till att folk reagerar på det som är fel? Det grövsta nu senast var när vissa politiker i S ville ställa sig över folket och bilda Stornorrland.

Det handlar om att berörda ska köras över för att slippa en dialog med berörda.

Politiker är valda till att företräda väljarna, inte för sin egen inställning. Tjänstemännen i den offentliga sektorn är folkets tjänare.

Mig veterligt finns ingen visad avsikt för att ändra på Trondheimsvägen mellan Lugnvik och Östersund till förmån för en expresscykelväg. En bra infart till Östersund är förstörd. När detta vansinne synas skyller man på "politisk" enighet, undra på att det blir gnäll när oförståndet ska bestämma.

Biltema behöver inte en placering nära ett befintligt bostadsområde. Det finns alternativ på andra sidan E14.

Politiker och tjänstemän i stat och kommun borde med skärpt lagstiftning straffas när man ställer sig över folket, då skulle gnället minska.

Ett mycket tydligt exempel var när Krokoms kommun körde över sakägare i Arons dunge i Ås. Man blev ålagda att göra om detaljplanen, men stoppade inte byggandet.

När beslutet om ny plan kom från regeringen skulle det ske en process om placeringen av bebyggelsen. Det var så dags när husen redan stod där. Undra på att det blir negativa reaktioner, med all rätt. De okunniga kallar det för gnäll.

Stig Dahleman

f d byggledare mm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons