Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Förenade Care tänker aldrig på personalen

Annons

Förenade Care driver äldreboenden i Östersund. Jag arbetar som undersköterska på ett av dem. Det är under all kritik.

För det första finns nästan aldrig verksamhetsledningen på plats. De gånger de är tillgängliga har de inte tid att prata och lyssna på personalen samt har ett otrevligt bemötande när man ställer frågor. Söker man ledningen svarar de inte i telefon eller på mejl.

Har tidigare arbetat på flera ställen inom äldreomsorgen i kommunen som undersköterska men aldrig varit med om något liknande.

De strular med timmar och löner. De anställda har fått fel löner och ibland inte lönen i rätt tid. De har från januari infört stämpelklocka. Snacka om att de inte litar på de anställda! Det finns ingen flextid. Man stämplar in exakt tid man börjar och slutar.

Jobbar man med äldre människor i vården är det inte säkert att man kan stämpla ut exakt tid om man måste slutföra något jobb. Då borde man ha den tiden till godo. I stället kommer det att bli avdrag på lönen enligt ledning och gruppledare.

Detta är helt oacceptabelt. Det är en dålig arbetsmiljö. Allting handlar om ekonomi och att spara pengar. Man tänker aldrig på personalens arbetssituation.

En som sagt upp sig: Irriterad undersköterska

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons