Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Företagare kan lära sig av ÖFK:s strategi

Annons

”Östersund har så skönt passningsspel, sköter det ömt. Som fjärilar och humlor patrullerar en rosenträdgård. Bollen är glad. Malmö är som en trög ardennerhäst i ständig uppförsbacke. Motvind, kvarskatt och bråk där hemma”.

Christian Olssons radioreferat kan bli en klassiker och ligger kanske mer sanning bakom än han själv förstår.

Det referatet speglar är en effekt av ett långsiktigt arbete där kreativitet, gemenskap, glädje och att alltid göra sitt bästa premieras.

Att låta spelare utveckla egenskaper inte bara i fotbollsmiljö, utan också utanför gängse ramar, sjunga, uppträda och framträda i främmande miljöer, utvecklar människan i fotbollsspelaren. Spränger gränser, föder gemenskap och befrämjar lusten.

Daniel Kindbergs verkliga tro från start och Graham Potters långsiktiga och tålmodiga jobb med en spelídé har skapat en utvecklingsmiljö som är unik. Här kan man säga att laget, föreningen är större än den enskilde spelaren.

Beviset är när i princip hela truppen är ordinarie. Värdegrund och fotbollsmiljö ger utrymme för gemenskap, tillit, mod, motivation och att alltid vilja göra sitt bästa. Föreningen jobbar utifrån hög målsättning och klar idé.

Många småföretag är ofta utan styrelse eller tydliga mål. För att lyfta verksamheten och få engagerade och motiverade anställda krävs en medveten strategi liknande ÖFK.

Anställda ska vara med i processen att utveckla verksamheten. Allas kunskaper ska tas till vara för ett lyckat resultat.

Janne Åberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons