Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Graham Potter är värd en staty

/

Annons

För ett år sedan, i samband med att jag såg ÖFK:s första allsvenska match i Göteborg (Häcken vann tämligen orättvist), tog jag bladet från munnen i denna tidning och föreslog en staty av lagets tränare, Graham Potter. Stortorget borde vara en lämplig plats för den.

Anledningen är självklar: Potter – tillsammans med de fantastiska spelarna! – hade satt staden Östersund på kartan som ingen annan tidigare, mig veterligen.

Jag efterlyste även en Facebookkampanj med inamling av underskrifter för att övertyga kommunens makthavare om det nödvändiga i en sådan hedersbetygelse.

Jag har sedan dess hört mig för med mina kontakter i stan, och döm om min förvåning när jag fick reda på att ingen sådan staty är under konstruktion. Än värre: inget beslut har ens fattats i frågan!

Sedan min insändare i höstas har ÖFK vunnit Svenska cupen, slagit ut Galatasaray (!) och Fola Esch ur Europa League, har hugg på allsvensk medaljplats (SM-guld är ännu inte omöjligt!) – trots tungt schema med två skarpa matcher i veckan.

Jag hörde att någon buade vid hemmamatchen mot flerfaldiga svenska mästarna Halmstad BK och fick helt enkelt nog. Vad krävs egentligen för att Graham Potter ska få den uppskattning han förtjänar från Östersunds folk?

En demonstration borde organiseras (varför inte i samband med match?) med talkörer som skanderar: Staty åt Potter! Potter till Stortorget!

I England hade han förmodligen adlats och kallats Sir Graham vid det här laget...

Jamten i exil på västkusten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons