Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Granska förbifart Brunflo!

Annons

Jag undrar också varför förbifart Brunflo ska byggas. E14/E45 genom Brunflo borde ha åtgärdats för länge sedan, den är i akut behov av upprustning, så varför drar man ut på det hela? Jo, för att Östersunds kommun inte vill lägga en enda krona själv till åtgärder i Brunflo!

Varför väljer man ett så dåligt alternativ som Trafikverket nu valt? Är tveksam till uppgifter om trafikmängden, i och med att många fordon har start och stopp i samhället.

Jag tror att Trafikverket trixar med siffrorna för att få samhällsekonomiska olönsamma projekt att se lönsamma ut, samma med miljökonsekvenserna.

Det påstås att företag i Östersund trycker på kommunstyrelsen för att få till stånd detta för Jämtland väldigt stora vägprojekt. Är det för att man vill ha en ny fin tre kilometer lång uppförsbacke för sina lastbilar? Eller kan det vara så att det är själva byggprojektet i sig som är det mest intressanta?

Jag skulle vilja se en oberoende granskning av Trafikverket angående den här projekteringen! Även en granskning av Östersunds kommun, länsstyrelsen och Region JH för deras agerande i ärendet.

Läs fler artiklar om förbifart Brunflo

Frågande Brunflobo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons