Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Håll det demokratiska samtalet levande

Annons

Alla vi som är förtroendevalda har ett ansvar att hålla det demokratiska samtalet levande. Så här i början av 2017 känns det extra angeläget.

Under förra året röstade en majoritet i Storbritannien för att landet skulle lämna EU, ett samarbete som ytterst handlar om fred, frihet och att utjämna klyftor och gränser mellan människor.

Under förra året valde USA en president som är rasistisk, sexistisk och protektionistisk. Han är nu i full färd med att genomföra sina vallöften, som för några månader sedan lät helt osannolika.

Vi måste alla fråga oss hur det kan komma sig att så många människor i två av världens största, äldsta och mest stabila demokratier, Storbritannien och USA, kan attraheras av allt detta.

Det demokratiska samtalet måste hela tiden föras i såväl det stora som i det lilla, i såväl världspolitiken som i den svenska kommunpolitiken – med så många som möjligt.

I Bräcke har vi Moderater flera gånger lyft hur vi i vår kommun kan tillgängliggöra politiken och därigenom utveckla demokratin.

Vi har bland annat föreslagit och delvis fått igenom öppna kommunstyrelsemöten, webbsändningar av fullmäktigesammanträden och förbättrad tillgänglighet och information om kommunens tjänster och verksamhet.

Vi har nu lämnat in en motion om att politiska ärenden i form av motioner, interpellationer och skriftliga frågor som inkommer till kommunfullmäktige ska redovisas på kommunens hemsida.

Att tillgängliggöra och bättre informera om inkomna politiska ärenden ligger i linje med vår ambition att ständigt se över och förbättra medborgarnas delaktighet och möjlighet att ta del av kommunens verksamhet. Det är en del av att hålla det demokratiska samtalet levande.

Johan Loock (M)

Veronica Eklund (M)

Bräcke kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons