Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Här vill Mathias Fredriksson bygga tvåvåningshus

/

Annons

I omedelbar anslutning till två av Karlslunds förskolor, Knallhatten och Bikupan, finns en vacker tallpark som iordningställdes av kommunen för bara några få år sedan. Avsikten var uppenbarligen att försköna denna del av skogen alldeles intill ÖSK elljusspår och Rannåsens naturreservat.

Platsen har blivit en mycket populär utflyktsplats för dessa förskolor och även skolor och förskolor lite längre bort vid Solliden.

Det är en riktig liten idyll där de små barnen kan plocka smultron och blåbär och ibland se rådjur som rör sig i området. För personalen på förskolorna är det en fantastisk möjlighet att bara 25 meter från skolan kunna ta ut barnen i denna skogspark och få undervisa om naturens underbara värld.

Men det finns ett hot. Två av våra mest välkända elitskidåkare, Mathias Fredriksson och Emil Jönsson, ser en stor ekonomisk potential i området och vill förvandla denna tallpark till ett bostadsområde för ett fåtal utvalda.

Självfallet skulle det vara mycket attraktivt att få möjlighet att sälja bostäder inom detta område, som i mer än 50 år inte varit möjligt att få exploatera.

Förskolorna är också mycket oroliga för att en redan ganska omfattande trafik i området kommer att öka än mer. Inte minst oroar man sig för den byggtrafik med stora tunga fordon, som kan bli aktuellt under ett par års tid.

Tyvärr verkar de tjänstemän inom kommunen, som handlägger planprogrammet ha liten förståelse för alla de protester, som inkommit.

Frågan kommer därför att avgöras på den politiska nivån och man hoppas så klart, att de har förmågan att se helheten och långsiktigt och inte lockas av kortsiktiga vinster.

I dagarna kommer våra politiska företrädare ta ställning till om man skall gynna två personers ekonomiska intressen, som kan sluta i att ett fåtal får tillgång till mycket attraktiva bostäder.

Eller om man fortsatt ska värna detta natur- och rekreationsområde, som inte bara nyttjas av de närboende förskolebarnen, utan är ett fantastiskt naturområde så nära stadens centrum, som under så många år har gett alla östersundare rekreation och naturupplevelser.

Vi som vill bevara ÖSK

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons