Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Höjda skatter slår hårt mot vanliga löntagare

Annons

En tredjedel av alla barnmorskor och fyra av tio poliser får höjd skatt till följd av regeringens återkommande svek mot vanliga inkomsttagare.

I valet 2014 lovade Stefan Löfven att inga inkomstskatter för vanliga inkomsttagare skulle höjas. Verkligheten är att över en miljon löntagare nu har drabbats av höjd inkomstskatt, år efter år.

Att Leif Å inte nämner de stora hoten mot vårt län, som att införa flyg- och kilometerskatt, höjd fordons- och bensinskatt, samt skattehöjningar gentemot närmare 2 000 jämtländska företagare, är anmärkningsvärt.

Insändare: Mörkblå moderatpolitik kan drabba arbetslösa hårt (6 maj)

Regeringens skattehöjningar riskerar att slå hårt, speciellt mot personal inom vård- och omsorgssektorn. Det är en utveckling som bland annat Vårdförbundet varnat för, när den sänkta brytpunkten riskerar att äta upp nödvändiga löneökningar för yrkesgrupper som det råder stor brist på!

Skiljelinjen mot S är glasklar; arbetslinjen stärker välfärden och ger mer över till vanliga inkomsttagare. Därför föreslår vi en bred inkomstförstärkning, särskilt för dem med låga inkomster, en strikt arbetslinje i försörjningsstödet och kvalificeringskrav till bidrags- och försörjningssystemen.

Saila Quicklund (M)

riksdagsledamot Jämtlands län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons