Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Hur fungerar egentligen demokratin i Krokom?

Annons

Reaktion på artikel 8 september om att Krokomsbostäder bygger för 310 miljoner:

År 2014 fattade Krokoms kommun följande beslut: ”Det föreligger ingen kunskap för närvarande om vad äldre vill bo i kommunen. Emellertid föreligger det kunskap om vilka områden i kommunen där det är möjligt att uppföra ett boende för äldre. Ås är ett område som nämnts i sammanhanget och som av gruppen bedöms som särskilt intressant med tanke på de samordnings- och utvecklingsmöjligheter med andra kommunala intressen som framtiden kan komma att erbjuda.”

Vi i SPF och PRO startade 2015 en utredning om boende för äldre. Utredningen överlämnades till kommunen i december 2015. Vi förväntade oss att kommunen skulle gilla vårt underlag.

Kommunens eget bostadsbolag verkar dock inte ha fått ta del av vår utredning eftersom deras planer inte alls innehåller något av det vi i utredningen kom fram till. Det är ju således utomordentligt märkligt att vi, med ett så bra underlag, inte blivit hörsammade utan kommunen trampar på opåverkade.

År 2013 uppmanade Krokoms kommun byarna i kommunen att ta fram byutvecklingsplaner. I Nälden tog man fram en plan, men inte heller den hörsammas av kommunen. Inte ens ett nödvändigt skyddsstaket för framrusande tåg tvärs genom byn har man lyckats åstadkomma.

Var är demokratin och kommunens växtkraft?

Per-Martin Edström, 71 år

bosatt i Krokoms kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons