Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: I Brunflo finns redan mark för bostäder

Annons

Hur skulle Östersunds politiker klara en Pisa-undersökning i sunt bondförnuft, matematik och miljöpolitik?

I Brunflo (Södergård) har Östersunds kommun massor av mark för bostäder där det skulle byggas för 25 år sedan. Det blåstes då av på grund av lågkonjunktur.

Där finns redan tillräcklig elförsörjning, fjärrvärme, vatten/avlopp, fiber, cykelväg till Östersund, skolor, affärer, bensinmackar, matställen, ishall, badhus, fotbollsplaner, konstgräs, sporthallar, eljusspår, ridskolor med mera. Men sådana anläggningar är kanske billiga att bygga?

Allt detta drygt fem minuter från Lillänge dit politikerna snart flyttat all handel.

Nu börjar ekvationen som jag inte får att gå ihop. Politikerna vill köpa mark på Annersia och bygga bostäder där. Den enda infrastruktur som finns och räcker till är väl möjligtvis fiber. Från Böle till Lillänge tar det minst 25 minuter genom stan, och det är när trafiken flyter.

Som förälder vet man ju att barnen har kvällsaktiviteter fotboll, ishockey, gymnastik, innebandy med mera. Många och långa turer över bron blir det.

Sedan ska väl politikerna ha en expresscykelväg på ena halvan av bron, så kan bilisterna dela på en körbana med trafikljus som det är på gamla Litsbron. Eller varför inte bara cykelväg så kan vi köra i gång med färjetrafiken för bilarna.

Till alla ni som bor på Annersia; hoppas ni slipper det här vansinnet.

Kommuninnevånaren

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons