Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Ingen massflykt från äldreomsorgen

Annons

Vi vet att det är ansträngt på sina håll inom äldreomsorgen i Strömsunds kommun. För att kunna satsa mer beslutade S och V att höja skatten och öka socialnämndens budget med 13 miljoner kronor för 2017. Rättvis Demokrati (RD) röstade emot skattehöjning.

Insändare: Gör något åt personalbristen i vården (25 januari)

Vi har mer resurser i hemtjänst och högre bemanning på särskilda boenden än i andra kommuner.

Vi satsar på bemanningsenhet och chefsutbildning, ordnar praktikplatser för dem som står långt från arbetsmarknaden och erbjuder personal att validera sin kunskap och läsa till undersköterska.

De som går vård- och omsorgscollege i Strömsund ska garanteras jobb efter examen.

Äldreomsorg pågår dygnet runt. Men att jobba kvällar och helger passar inte alla, och en del byter jobb för att kunna arbeta dagtid. Andra flyttar, börjar studera, eller byter bransch.

Under 2016 var det 12 personer i en personalgrupp på 320 inom äldreomsorgen som själva valde att sluta. Det är ingen massflykt.

De äldre är överlag nöjda (90 procent) med sin hemtjänst eller särskilda boende, enligt jämförande undersökningar som görs med andra kommuner, och det skulle inte vara möjligt utan alla professionella anställda.

Tillsammans med Kommunal ska vi förbättra arbetsmiljön och locka fler till yrket. Socialdemokraterna satsar för att kommunen ska vara en attraktiv arbetsgivare både för dem som redan är anställda, vikarier och praktikanter.

Karin Näsmark (S)

ordförande socialnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons